Кіровоградські електроопори не витримують ДТП

02.10.2017 07:30
image

За минулий місяць внаслідок ДТП в обласному центрі були пошкоджені дві електроопори. Відновлення кожної коштує близько 7 000 гривень.  Про це сайту DOZOR повідомив директор КП "Міськсвітло" Дмитро Тоток.

 «Опори збивають за рік не менше 10-15 штук. В середньому близько 7 000 гривень коштує ремонт, заміна світильника, відновлення кабелів. Тролейбусні опори коштують дорожче. Опора, яка була збита на вулиці Великій Перспективній, коштує близько 10 000 гривень, а разом з роботами й до 20 000 гривень дійдуть витрати", - говорить Дмитро Тоток.
«Опора передбачена для підтримки дротів, а не для того, щоб її збивали  транспортними засобами. В Європі та у наших містах-мільйонниках зараз вже підвищенні вимоги до опор і встановлюються металеві. Такі важче збити, а при руйнації вони наносять менше шкоди водію та пішоходам. Конструкцією передбачається пошкодження опори, її  згинання, і динамічний удар вона погашає», - додає фахівець.

Як раніше писав DOZOR, Volkswagen врізався в опору, що призвело до падіння дротів тролейбусної мережі та заблокувало в'їзд до центру міста на декілька годин. Також електроопору пошкодили на вулиці Родимцева.

Переглядiв: 1817