Кіровоградські підприємці пішли у дендропарк шукати Онулів

06.10.2017 13:03
image

В обласному центрі підприємці ринку «Європейський» вдруге влаштували мітинг через підвищення орендної плати, після якого пішли у дендропарк, аби поспілкуватися з власниками ринку, сьогодні, 6 жовтня. Про це повідомляє DOZOR. 


Так, на території ринку підприємці з плакатами «Досить душити малий бізнес», «Ми хочемо розвиватися, а не закриватися», «Ми обіцяємо другий Майдан» мітингували проти підвищення вартості орендної плати торговельних площ та зверталися до генерального директора ТОВ «21 век» Ігоря Захарова з питаннями, чому вони мають сплачувати такі суми за свої робочі місця. 



«Сьогодні до нас приходили невідомі люди, які погрожували нам, що якщо ми не підемо на нові умови, то повинні будемо залишити ринок. Зараз вартість орендної плати вже не 250 гривень за квадратний метр, а 300. В чому справа?» - обурюється одна з підприємців.
«Мені ніхто про цей мітинг не говорив, не попереджав. Ви мені слова не даєте сказати. Це зібрання, виходить просто піар, ви піаритеся. Ви говорите, вас загнали у кут? Подивіться, на жодному ринку немає вільних місць», - відповів  директор ТОВ «21 век» Ігор Захаров.

Після словесних дебатів підприємці вирушили до дендропарку "шукати Онулів". Зупинившись біля входу до адмінбудівлі, мітингувальники почали кричати: «Онул, виходь!».

«Ми просимо вас вийти та пояснити нам, чому ви підняли орендну плату на ринку. Ми працюємо на себе, але також працюємо і на вас, бо платимо вам гроші. Ми просимо вас просто вийти та пояснити, що відбувається», - говорять власники торговельних точок ринку.
«Люди не в змозі платити таку ціну. Сьогодні нам принесли папери, що оренда не 250, а 300 гривень. Ми намагаємося поговорити з адміністрацією, чому вартість оренди місця зростає кожного дня», - говорить підприємець Аліна Зацеркляна.
«Ми заплатили за всі ці споруди на ринку, вони наші, все тут наше, навіть тротуар і пісок. Їхня лише земля. А дахи, електропроводка все наше. А адміністрація нам написала, що якщо я не згоден на нові умови оренди, то я зобов’язаний залишити своє робоче місце», - обурюється підприємець Павло Юхименко.

Як повідомляв DOZOR, на початку цього тижня підприємці кіровоградського ринку влаштували мітинг і бойкот.

Як відомо, «Європейський ринок»  пов’язують з бізнесменами  Ларисою та Миколою Онулами («Корпорація ХХІ століття»).

Як раніше повідомляв DOZOR,  «Європейський ринок»  виставили на торги через іпотечні борги, йдеться у інформації системи електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ». Стартова ціна 7,2 мільйони гривень. Земля, на якій розташований ринок, перебуває у комунальній власності міськради.

Переглядiв: 1904