Кіровоградські водойми готові до пропуску паводкової води

22.03.2018 13:05
image

Водойми обласного центру готові до пропуску паводкової води станом на сьогодні. Про це під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки повідомив начальник міського управління з надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко сьогодні, 22 березня, інформує DOZOR.

«Територія міста у водних артеріях складає 77,5 км.  Ми проаналізували паводконебезпечну ситуацію та запросили фахівців. На сьогодні по внутрішній паводковій воді водойми та гідротехнічні споруди готові до її перепуску та наповнюваності цих штучних водойм. Щодо транзиту паводкової води по місту – то транзитерами є річки Інгул та Сугоклія. Зараз створено запас води біля мільйона кубічних метрів у Новомиколаївському водосховищі. У центральній частині Інгула забезпечено проходження транзитної паводкової води з верхніх точок водозбору. Ми контролюємо рівні води. Враховуючи гідрологічні умови щодо організації пропуску паводкової води по Інгулу та Сугоклії, ми провели поетапне проходження водосховища річки  Сугоклія у парку Перемоги», - розповів Коваленко.
«Ми згодні, що природні запаси води не викликають занепокоєнь. Найкритичніша ситуація може скластися у випадку, якщо  весняне водопілля накладеться на паводок та коли станеться різке підвищення температури. Таких загроз наразі немає», -  зазначив  начальник обласного управління водних ресурсів Ігор Житомирський.

Читайте також:

Катастрофічну кіровоградську повінь 1980 року ніхто не очікував:  Звідки іде загроза.

 

Переглядiв: 763