Кіровоградський дендропарк покарали за «покалічені» дерева смішним штрафом

21.03.2017 11:52

image

Керівництво кіровоградського дендропарку оштрафували за незаконну обрізку дерев під час засідання комісії виконкому сьогодні, 21 березня. Про це повідомляє DOZOR.

«На директора «Корпорації ХХІ століття» рішенням комісії наклали штраф у 1700 гривень. Це максимальний штраф за дане правопорушення. Пошкоджено було більше 10 дерев. Взагалі будь-які роботи в дендрологічному парку мають проводитися за відповідним проектом, адже це комунальна власність міста», - повідомив у коментарі сайту DOZOR керівник міської спецінспекції Андрій Максюта.
«Просто спецінспекція і не має можливості накласти більший штраф, за статтею 152  - 1700 гривень є максимальним штрафом. А от якщо підключиться екоінспекція - це стаття 153, "пошкодження зелених насаджень" . Згідно з постановою 559 Кабміну,  штраф нараховується на кожне пошкоджене дерево, сума різниться залежно від породи й діаметру стовбура. Там уже були б інші суми. Тільки чи екоінспекція складатиме протокол, невідомо. У  офіційній відповіді зазначили, що буде складено протокол», - зазначила громадський інспектор Надія Паливода.

Нагадаємо, наприкінці лютого активісти ГО «Озеленення Кропивницький» зафіксували варварську обрізку кількох десятків дерев на території дендропарку  без будь-яких дозволів.

«На центральній алеї у парку обрізали дерева так, що від них залишилися одні стовбури. Єдина їхня мета (керівництва дендропарку – ред.,) – щоб дерева не затуляли тюльпани. Обрізку виконували звичайні підрядники, серед них немає спеціалістів з озеленення, жодного кваліфікованого фахівця – просто чоловіки з бензопилами. У них не було ніякого дозволу, жодних документів вони не надали», - заявила Паливода.

Того ж дня працівники склали протокол на директора «Корпорації ХХІ століття» за статтею 152 за пошкодження зелених насаджень.

 

Переглядiв: 1447