Кіровоградський пологовий будинок виконуватиме функції перинатального центру

27.06.2017 10:24
image

Депутати Кіровоградської міської ради підтримали проект рішення щодо створення  міського пологового будинку з функціями перинатального центру пологовому будинку №1 під час сесії сьогодні, 27 червня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, проект рішення про створення пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня підтримало більшість народних обранців.

Нагадаємо, на сесії міськради у листопаді минулого року було прийнято рішення про реорганізацію  другого пологового будинок «Святої Анни». За питання «Про оптимізацію мережі лікувально-профілактичних закладів комунальної власності Кропивницького і реорганізацію пологового будинку № 2 ім. «Святої Анни» шляхом приєднання пологового будинку № 1» проголосувало 27 депутатів.  Цьому передували чисельні акції протесту працівників пологового будинку №2 та пацієнтів, а також петиція до міської влади. Цього ж місяця госпіталізацію жінок у відділення «Святої Анни» було припинено.

Як повідомляв DOZOR, в закладі вже запрацювало цілодобове лабораторно-діагностичне відділення, якого не було в жодному з пологових будинків раніше. Триває ремонт у відділенні ІІ етапу виходжування недоношених новонароджених, що частково вже функціонує. 

 

Переглядiв: 1070