Кіровоградський школяр, який вбив таксиста, поки сидітиме вдома

21.04.2017 08:34
image

15-річного учня однієї з шкіл обласного центру, який підозрюється у вбивстві 30-річного таксиста Євгена Орлова, суд вирішив посадити під домашній арешт. Про це сайту DOZOR повідомила речник прокуратури області Оксана Звенигородська.

За інформацією, це рішення прийняли у апеляційному суді після скарги від сторони захисту підозрюваного.

«Зараз досудове розслідування триває. Запобіжний захід обирається для того, щоб забезпечити явку підозрюваних на суд та у прокуратуру у разі, якщо причетність до того чи іншого злочину буде доведена. Дане рішення не оскаржується. Оскаржувалося рішення у суді першої інстанції щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, на якому наполягала прокуратура. Тоді Ленінським судом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після цього сторона захисту подала апеляційну скаргу щодо ухвали суду першої інстанції і апеляційний суд скасував це рішення. На строк досудового розслідування неповнолітньому обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», - повідомила речник обласної прокуратури.

За словами речника обласної прокуратури, другого фігуранта даної кримінальної справи залишили під вартою на час досудового розслідування, оскільки він є повнолітнім.

Нагадаємо, 3 квітня поліцейські знайшли тіло кіровоградського таксиста Євгена Орлова, якого розшукували кілька днів рідні. За інформацією правоохоронців, чоловік через оператора таксі отримав замовлення. Двоє осіб, серед яких 15-річний учень одного з навчальних закладів міста, завчасно спланували заволодіти авто і грошима, які міг мати при собі водій.  Коли ж чоловік вийшов із салону, аби за проханням клієнтів покласти до багажного відділення сумку, його кілька разів вдарили в спину. Як стемніло, вивезли тіло на околицю Кіровограда та залишили разом із автомобілем.

Переглядiв: 2642