Кіровоградці просять заборонити вчителям приймати подарунки від учнів

29.09.2017 12:29
image

Жителі обласного центру просять міську владу заборонити педагогам приймати  подарунки від учнів. Відповідна петиція опублікована на сайті міськради, інформує DOZOR.

«У нашій державі роками культивували звичку вітати директорів,завідуючих, вчителів, вихователів, нянечок та інший педагогічний персонал з різноманітними святами. І ці подарунки теж різноманітні -  від банальних грошей у конверті до аморальних, як алкоголь в пакетах. І все було б нічого, якби це не переростало в якусь «зобов’язаловку». Скажіть мені, будь ласка, чому це так повинно бути?» - обурюється автор петиції Ганна Панченко.
«У кожного з нас є професія і професійні свята, і їх ми святкуємо з колегами та рідними, а не вимагаємо увесь світ нас вітати. Тим паче вчитель чи вихователь стає заручником таких привітань, адже стає забов’язаний окремим батькам за успіхи їхньої дитини, а ще гірше, що може бути, починає необ’єктивно оцінювати свого вихованця, бо батьки поздоровили чи не поздоровили його зі святом. Тому я вас дуже прошу, давайте зупинимо та звільнимо і батьків від щорічної процедури збирання коштів і педагогів від процедури, яка попахує корупцією, оскільки нагадує підкуп», - звертається автор петиції.

Нагадаємо, у кіровоградській школі запровадили платні уроки по суботах.

Переглядiв: 2261