Кіровоградці, які другу добу сидять без тепла, мітингували в приміщенні «Кіровоградгазу»  (ФОТО, ВІДЕО)

28.11.2017 11:21
image

Голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий не вийшов до містян та активістів, які на території підприємства влаштували мітинг проти відключення газопостачання у місті сьогодні, 28 листопада. Про це повідомляє DOZOR.

Так, спочатку працівники нібито охоронної фірми не пускали мітингувальників до приміщення.

«Ми не можемо зайти у приміщення. Тут стоять люди в масках без ніяких розпізнавальних ознак та заважають нам заходити у приміщення. Ми показали посвідчення помічників народного депутата, однак на них це ніяк не впливає», - сказав керівник Центральноукраїнського антикорупційного офісу  Андрій Лаврусь.

Учасники акції вимагали від керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» відновити газопостачання. Крім цього, активісти закликали працівників підприємства піти та подивитися, яка температура наразі в дитячих садочках та житлових будинках. Врешті- решт, зайшовши до приймальної голови правління Олександра Гладкого, працівники підприємства повідомили, що Гладкий відсутній на робочому місці.

«Місцевий бюджет немає жодної заборгованості перед цією конторою. Треба підключити газопостачання не лише до закладів комунальних, а й до житлових будинків. Ми взяли на себе певні зобов’язання, щоб запустити тепло. Ми зробили все, що мали зробити. Я гадаю, що якщо сьогодні  підприємство не виконає ті зобов’язання, які має виконувати, то  закликаю усіх жителів міста звертатися до поліції, через те, що «Кіровоградгаз» чинить небезпеку для життя та здоров’я людей та дітей», - зазначив депутат міськради Олег Краснокутський.

«Я вважаю, що керівник «Кіровоградгазу», його заступники бачать лише фінансову сторону цього питання і не зацікавлені у вирішенні питання конструктивним шляхом. Вони самі напружують ситуацію. Вчора ми попереджували, що прийдемо сюди знову. Якби не боявся, то не влаштовував цю клоунаду», - заявив Лаврусь.

«Я знала, що така ситуація існує. Але, що ми також постраждаємо не думала, бо котельня наша опалює і дитячий садочок, і молодшу школу. Цілу ніч працював обігрівач, бо маленька дитина в будинку, треба якось рятуватися. Хіба можна за рахунок людей, тим більше дітей, вирішувати фінансові питання. Вчора під час засідання сесії Райкович сказав, що газопостачання поновили, ми повірили, і вже нікуди не зверталися, чекали, поки теплоносій до нас дійде. Але зранку батареї знову були холодними», - каже жителька Катранівки журналістка Лілія Кочерга.

Відтак, протягом години очільник ВАТ «Кіровоградгаз» не з’явився на робочому місті та не прокоментував подальші дії щодо можливого відновлення газопостачання. Активісти зателефонували  Олександру Гдладкому, однак посадовець не відповів на дзвінок. Наразі  мітингуальники заявили, що звернуться з заявою до СБУ.

Нагадаємо,  «Кіровоградгаз» повідомив, що цього тижня містяни залишаться без тепла.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Переглядiв: 3116