Кіровоградцям пропонують отримати «доступні ліки»

30.03.2017 09:19

imageЗ 1 квітня у обласному центрі, зокрема,стартує державна програма «Доступні ліки», за якою хворі на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет ІІ типу зможуть отримати ліки з невеликою доплатою або ж безкоштовно. Про це повідомляє DOZOR з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

За інформацією, МОЗ порівняло вартість залучених до програми ліків у Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії та Латвії у розрахунках середньої дози на добу та встановило граничну ціну, «прив’язану» до ціни у цих 5 сусідніх країнах.

Відповідно до умов програми, держава повністю компенсує вартість лікарського засобу виробника з найнижчою ціною, який подав заявку на участь в програмі «Доступні ліки». Саме такий препарат пацієнт отримає безкоштовно. Якщо ж препарат не найдешевший, то пацієнт має сплатити різницю вартості між найдешевшим та обраним лікарським засобом. Беруться до уваги ліки, які у своєму складі мають лікарську речовину включену до списку програми. Всього до програми увійшли міжнародні непатентовані найменування 21 лікарського засобу.

Щоб отримати ліки, пацієнт повинен мати при собі виписаний рецепт у спеціальній формі, зразок є на сайті МОЗ, та звернутися до аптеки, яка відзначена наліпкою про участь у акції. 

Читайте також:

Недоступні «Доступні ліки». Чи стане кіровоградцям дешевше лікуватися

 

Фото odessa-life.od.ua

Переглядiв: 949