Комісія міськради рекомендує Райковичу скасувати незаконні рішення і вибачитись перед містянами

17.03.2017 15:56

image

Члени постійної депутатської комісії з питань регламенту та етики міськради  вирішили рекомендувати міському голові Андрію Райковичу публічно визнати рішення восьмої сесії міської ради, прийняті після обідньої перерви недійсними, сьогодні, 17 березня, повідомляє DOZOR.

 «Після обідньої перерви депутати зайшли в залу, провели реєстрацію. Зареєструвалося 22 особи разом з міським головою. Згідно частини 2 статті  31 Закону України «Про місцеве самоврядування»,  що сесія є правомірною, якщо в ній беруть участь більше половини депутатів від загального складу ради. В залі був присутній 21  депутат. Міський голова, не зважаючи на звернення депутатів, продовжив роботу сесії, чим порушив законодавство України, порушив регламент, знаючи, що засідання не є правомірним, і подальше прийняття рішень ставиться під сумнів. Усі рішення, які були прийняті на засіданні після обідньої перерви є нелегітимними», - заявив на засіданні комісії депутат Сергій Бойко.
«Я не був присутній, але я переглянув відеоматеріали, і дійсно, треба визнати, що законом передбачено, що потрібен кворум. У даній ситуації була відсутність кворуму. Можливо, міський голова або помилився та не порахував депутатів, або його неправильно проконсультували у юридичному управлінні», - повідомив депутат Володимир Смірнов.

На комісії Смірнов вніс пропозицію визнати, що частина сесійного засідання від перерви була проведена з порушенням регламенту і Закону України і  рішення, які приймалися в цей період, є незаконними. Також   рекомендувати міському голові виступити з публічною заявою про те, що сталася помилка, принести вибачення громаді міста за проведення засідання сесії з порушенням регламенту та розглянути всі питання, які були прийняті в цій частині засідання на наступній сесії. Більшістю голосів членів регламентної комісії рішення було прийнято.

Як повідомляв DOZOR, у середу під час сесії міської ради між депутатами та міським головою виник черговий конфлікт. Частина обранців відмовилася брати участь у засіданні, проте, попри відсутність більшості, мер продовжив розгляд питань. Депутати згодом заявили про нелегітимність  сесії.

Переглядiв: 1408