Конфлікт у міській раді: депутати оголосили управлінцям Кіровограда бойкот і заявили про нелегітимність сесії

15.03.2017 17:58

imageСьогоднішня сесія Кіровоградської міської ради є нелегітимною, оскільки після перерви проводилася без депутатської більшості, що є порушенням регламенту. Про це заявили депутати  міськради під час брифінгу сьогодні, 15 березня, інформує DOZOR.

Під час сесії міської ради між депутатами та міським головою виник черговий конфлікт через черговість розгляду питань на засіданні. В результаті частина депутатів «через ігнорування їхньої позиції та думки громади» відмовилася надалі брати участь у засіданні в знак протесту.

«Те, що ми не вставляємо картки для голосування – це протест проти бездіяльності влади, беззаконності того, що робиться. Міський голова на сьогодні нехтує думкою громади, думкою депутатів», - сказала депутат Валентина Яремчук.

Не дивлячись на те, що після перерви не була зареєстрована більшість депутатів, міський голова продовжив засідання, що є незаконним, заявляють депутати.

«У регламенті йдеться, що пленарне засідання є правомочним за умови участі в ньому більше половини депутатів від загального складу ради, а загальний склад ради 42 депутати», - зазначила Яремчук.
«На жаль, те, що сталося сьогодні у сесійній залі,  інакше, як свавіллям, це назвати не можна. Ігноруючи ч.12 ст.46 ЗУ «Про місцеве самоврядування», де чітко визначено, що сесія є правомочною, якщо у залі присутні більше половини від складу ради, ми бачимо, що голосування проводиться за участі 21 депутата і міського голови, який не є депутатом», - сказав під час брифінгу депутат Сергій Бойко.

image

«Ставлення до депутатів не вписується в жодні рамки. Депутату не надають слово, пропозиція голови фракції про оголошення перерви – ігнорується, приймаються незаконні рішення», - говорить депутат Сергій Капітонов.
«Сесія, яка проводиться у такому режимі, є неправомочною. Вони її не можуть проводити на законних підставах у відповідності до регламенту», - додає депутат Олександр Цертій.

image

У свою чергу управлінці міста зазначають, що сесія міськради була правомірною і жодних порушень  не вбачають.

«Згідно регламенту, сесія була правомочна, вона відбулася, і рішення були прийнятті дуже важливі», - сказав журналістам по завершенню засідання секретар міської ради Андрій Табалов.

Як повідомляв DOZOR, знайти спільну мову з депутатами управлінці міста не  в змозі вже майже місяць. У лютому на сесії за головування Андрія Табалова протягом кількох годин так і не було прийнято порядок денний. Тоді секретар міськради поскаржився журналістам, що депутати його ігнорують та не хочуть спілкуватися. У свою чергу самі депутати зазначили, що  проблеми зі співпрацею з секретарем міської ради  виникли тому, що той не виконує функції,  які полягають  у сприянні здійснення депутатських повноважень та створенні умов для депутатської роботи.

Читайте також:

Райкович з Табаловим через журналістів просили депутатів працювати з ними

На Райковича і міську раду подали до суду

Переглядiв: 2901