«Корупційну справу» Табалова  почав  розглядати апеляційний суд

16.03.2017 08:54

imageУ обласному апеляційному суді розпочався розгляд справи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно секретаря Кіровоградської міськради Андрія Табалова сьогодні, 16 березня, повідомляє DOZOR.

Як заявив прокурор кіровоградської прокуратури Володимир Солопов, діючий секретар міськради Андрій Табалов  брав участь у таємному голосуванні за самого себе без оголошення про конфлікт інтересів і цим порушив ст. 172- 7 КУпАП.

"Конфлікт інтересів - це користь, вигода для особи, які вона бажає отримати. Об'єктивна сторона цього правопорушення полягає у бездіяльності особи, яка знала про наявий конфлікт інтересів і мала повідомити своєму керівнику. Так, бездіяльність Табалова під час розгляду вказаних пропозицій носить протиправний характер. До внесення у протокол засідання Табаловим була подана заява до міського голови Райковича. Перевіркою не встановлено, коли саме та за яких обставин заяву було подано", - заявив прокурор. 

У свою чергу секретар міськради в черговий раз заявив, що корупції у своїх діях не вбачає. Мовляв,

"Я взагалі конфлікту інтересів не бачу. Тому що я перейшов на посаду секретаря міської ради, я ж прийшов не з вулиці, не безробітним. Я був на роботі, мав зарплату і побільше ніж у секретаря міської ради, тому не має ніякого конфлікту інтересів. Ніякої корупції я не вбачав, і не вбачаю", - заявив Табалов
"У таємному голосуванні я брав участь, але в голосуванні я утримувався", - додав посадовець. 

Через зайнятість судді було оголошено перерву у розгляді  справи. Наступне засідання відбудеться через тиждень.

Нагадаємо, секретаря Кіровоградської міської ради Андрія Табалова звинувачують у адміністративних правопорушеннях, пов’язаних із корупцією. Зокрема,  у прийнятті участі у процедурі таємного голосування по своїй кандидатурі на посаду секретаря міськради 23 вересня минулого року.

Ленінський районний суд виправдав чиновника у вчиненні корупційного правопорушення 15 лютого.

Читайте також:

Секретар міськради на суді не зміг пригадати, як саме заявляв про конфлікт інтересів (ФОТО, ВІДЕО)

Переглядiв: 1091