Лісівників Кіровоградщини, які погоріли на хабарі, судитимуть

29.09.2020 14:05

Трьох лісівників ДП «Світловодське лісове господарство», яких підозрюють у випуску необлікованих цінних лісоматеріалів за хабар, судитимуть. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, у березні викрили службових осіб, які вимагали та отримали неправомірну вигоду у розмірі 27 тисяч гривень від приватного підприємця. Вказані кошти підприємець мав сплатити за надання йому можливості придбати необліковані лісоматеріали  без офіційного оформлення документів та дотримання передбаченої законом процедури.

Так, мова йде про придбання необлікованої ділової деревини цінної породи дубу. Службовці внесли неправдиву інформацію до бази даних. Вони вказали, що  99 колод дубу реалізували на аукціоні, вказавши недостовірну інформацію про квартал, де нібито провели рубку.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили. До суду скеровували обвинувальний акт щодо службових осіб за фактом отримання неправомірної вигоди, а також службового підроблення. У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.

Як раніше повідомляв DOZOR, на Кіровоградщині затримали службовців лісгоспу, які за хабар продавали необліковані цінні лісоматеріали.

Переглядiв: 681