Михайло Черновол більше не буде балотуватися в ректори ЦНТУ

09.11.2020 14:14
image

Чинний ректор Центральноукраїнського національного технічного університету Михайло Черновол більше не буде балотуватися на займану посаду. Про це він повідомив у коментарі медіапорталу DOZOR.

«Я зняв свою кандидатуру. Основна причина – вік. Мені вже пішов восьмий десяток. Друга причина – це стан здоров'я. Я вважаю, по відношенню до колективу, це нечесно, якщо ти на повну силу не можеш виконувати обов'язки, а тримаєшся за посаду. Це принципово невірно, а по відношенню до колективу взагалі - нечесно. Тому я колективу пояснив, що не буду брати участь у виборах», - зазначив Михайло Черновол.

Крім цього, доктор технічних наук, професор, академік Інженерної академії України, заслужений діяч науки і техніки України поділився з медіапорталом DOZOR, кого із претендентів він бачить на цій посаді.

«Я прямо відкрито на зустрічах з усіма факультетами заявляю, що найбільш підготовлена особа – це перший проректор Володимир Кропівний. Я майже 25 років був ректором, він майже весь час був проректором. Певний час був проректором з наукової роботи – цей напрямок знає прекрасно. Відповідав за напрямок ліцензування і акредитації, теж знає цю роботу. Зараз як проректор з навчальної роботи. Коли я був губернатором, він виконував обов'язки ректора. Людина повністю підготовлена до виконанання цих обов'язків. Я сказав, що звичайно в якості почесного ректора, радника ректора, буду йому допомагати, підтримувати і передавати весь свій досвід, знання і зв'язки», - додав Черновол.

Відомо, що вибори ректора в ЦНТУ призначені на 18 листопада. На цю посаду претендує семеро кандидатів.

Переглядiв: 2087