Микола Цуканов прокоментував своє призначення радником голови обласної ради

19.01.2021 10:11
image

Як відомо, днями голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга підписав розпорядження про призначення своїм радником засновника галереї «Єлисаветград» Миколу Цуканова. З своїми планами після призначення радник поділився з медіапорталом DOZOR.

Так, Микола Цуканов працюватиме радником голови облради на громадських засадах. За словами Цуканова, пропозиція стала для нього неочікуваністю.

«Я не очікував такої пропозиції, тому про те, чому саме моя кандидатура, варто, мабуть запитати у самого Сергія Павловича. Однак я здогадуюся, що не останню роль в цьому відіграли засоби масової інформації, які протягом десяти років розповідають про проекти галереї, що і як ми робимо», - зазначив Цуканов.

На думку Цуканова, головними принципами його роботи буде об’єктивність, відкритість та компетентність розгляду усіх питань.

«Якщо говорити про гуманітарну сферу, яка мені відведена розпорядженням голови обласної ради, то її можна назвати однією з найбільш уразливих та не до кінця оціненою з точки зору важливості країни. Особливо це відчувається в період,  коли відбуваються об'єднуючі процеси в громадах. Я не кажу сьогодні про ті 1238 об'єктів культури, які фінансуються з обласного бюджету. Є програми та фінансування на цей рік. А ось в регіонах ситуація, я б сказав, не проста. Вона мені нагадує  далекі роки. Наведу приклад з не так далекого минулого нашого міста. У деяких регіонах вважали, що не потрібні бібліотеки, клуби, художні школи. Але здоровий глузд переміг і нам вдалося  не тільки зберегти 14 дитячих клубів, розташованих за місцем проживання, а й бібліотечну систему. Теж ми спостерігаємо і сьогодні, при створення територіальних громад. Тому зараз одна з головних задач - не допустити повного розвалу соціальної сфери на місцях, закриття бібліотек, музеїв», - поділився Микола Цуканов.

Радник голови обласної ради, сподівається, що усі питання та завдання  вдасться вирішити завдяки ЗМІ та депутатському корпусу.  

«Головне - розуміти всім нам, і в першу чергу суспільству, що, не розвиваючи культуру, фінансуючи гуманітарну сферу за залишковим принципом, ми не будемо мати перспективи розвитку в нашій країні. Хочу, щоб слова культура, освіта, спорт звучали частіше і одними з перших на сесіях обласної ради. Буду докладати для цього досвід і зусилля», - резюмував Микола Цуканов.

 

Переглядiв: 1075