Мистецький проєкт: У Кіровоградській філармонії відбувся «Батл жанрів» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

13.05.2024 10:49

У Кіровоградській обласній філармонії в рамках відкриття XXVII Всеукраїнського фестивалю камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі» відбувся мистецький проєкт «Батл жанрів» минулої п’ятниці. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.   

У мистецькому батлі взяли участь камерний оркестр «Концертіно» ( художній керівник- заслужений діяч мистецтв України Наталія Хілобокова), оркестр  академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» (художній керівник- народна артистка України Антоніна Червінська, керівник оркестру - лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів Сергій Тютюнник), а також солісти філармонії Анна Матуляк, Тетяна Яковенко, Анастасія та Олександр Безай. Різножанрові та різнопланові колективи того вечора були об’єднані надзвичайно гарними композиціями, які перехоплювали дух у гостей заходу.

«Ще торік під час «Травневих музичних зустрічей» ми задумалися про створення чогось нового, цікавого та неординарного. У мене зародилася ідея щодо створення нового мистецького проєкту, яку я озвучила керівникам колективів, запропонувавши зробити експеримент у форматі батлу. Ми довго вирішували, як визначити музичний матеріал і почали працювати над проєктом з нового концертного сезону, паралельно готуючи і інші концерти.  Зрештою, новий проєкт вже набував форми, і хоча керівники колективів хвилювалися за те, щоб музичний матеріал вдало поєднувався і все було гармонійно, причин для занепокоєння не було. Адже ми вірили в цю ідею. Також ми хвилювалися і про назву проєкту «Батл жанрів», оскільки батл – це битва, і ми хотіли б, щоб наших слухачів не налякало це слово. Можу сказати, що глядацький зал тепло сприйняв цей експеримент», - розповіла медіапорталу DOZOR заступниця директора з концертної діяльності Кіровоградської обласної філармонії Оксана Буртова.

Для виступів спеціально створили подіуми, аби колективи мали змогу одночасно розміститися на сцені. Кожна композиція під час батлу жанрів супроводжувалася бурхливими оплесками.

«Вдячна директорці філармонії Наталії Агапєєвій за підтримку і віру в цей проєкт, а також колективам – учасникам. Проєкт однозначно буде продовжуватися і, думаю, що його побачать і на території області, і в інших містах України, оскільки це доволі цікавий формат», - зазначила Оксана Буртова.

Переглядiв: 722