Містяни підтримали родину загиблого майора на акції «Поліція вбиває» (ВІДЕО)

23.07.2019 15:24
image

В обласному центрі біля міськради відбулася акція «Поліція вбиває» сьогодні, 23 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, більше сотні жителів міста, активістів «КДК» та ветеранів МВС долучилися до акції після резонансного інциденту, який стався минулого тижня на вулиці Садовій. Тоді під час затримання патрульними помер 51-річний майор міліції Олександр Собченко. Свідками смерті стали два його сини та невістка. За день після події керівник патрульної поліції області Антон Цюцюра заявив про початок службового розслідування.   

Зараз рідні загиблого непокояться щодо можливої фальсифікації в рамках кримінального провадження та уникнення відповідальності винних у цій справі.

«Ми хочемо добитися справедливості і хочемо, щоб винні були покарані. Люди небайдужі до ситуації, і я впевнений, що не тільки  ми постраждали від поліції», - зазначив син потерпілого Богдан Собченко.
image
image
image
image
image

У цей час до обласного центру прибув перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, який зустрівся з потерпілими та активістами в приміщенні Кіровоградської ОДА.

«Комісія з департаменту патрульної поліції проводить службове розслідування. В межах службового розслідування було відсторонено чотирьох поліцейських, які безпосередньо брали участь у даній події. Усі обставини, які відносяться до дисциплінарного провадження, будуть встановлені в межах службового розслідування. Проводяться також слідчі дії, які встановлюють обставини в рамках кримінального провадження. Ми очікуємо на висновок щодо експертизи даної події, яка надасть розуміння щодо певних обставин та фактів», - повідомив журналістам Білошицький.

Нагадаємо, родина, яка звинувачує кропивницьких патрульних у смерті батька, звернулася до Президента.  

Читайте також: 

Син загиблого майора: Батько вже лежав в наручниках, але патрульні продовжували його бити

 

Переглядiв: 3492