Митрополит Іоасаф вітає вірян Кіровоградщини з Христовим Воскресінням

28.04.2019 08:02
image

Митрополит  Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф  вітає вірян Кіровоградщини з Великоднем.  Текст звернення опублікований на офіційному сайті Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви, інформує медіапортал DOZOR.

«У ці світлі дні Христового Воскресіння, коли всі ми духовно переживаємо найбільше торжество і насолоджуємося невимовною радістю про Воскреслого Спасителя, вітаю всіх Вас життєстверджуючим вигуком: Христос воскрес! Сьогодні ми згадуємо про найбільшу перемогу в історії людства, перемогу, перед якою тьмяніють всі досягнення і звершення людського розуму. Це перемога Христа над смертю. Святитель Іоанн Златоуст повчає: «Хай ніхто не боїться смерті, бо звільнила нас Спасителева смерть! Охоплений смертю, Він умертвив смерть. Зійшовши до пекла, Він полонив його і засмутив того, хто торкнувся Його плоті». З моменту Христового Воскресіння смерті вже немає, а є тимчасове успіння, оскільки всі ми воскреснемо.
Нехай сьогодні чудо пасхальної радості стане для кожного християнина початком справжнього відродження його духовного життя. Для цього постараємося пробачити не тільки близьких, улюблених і потрібних, але і ворогів і недоброзичливців. Адже любов і є справжнім дивом людського життя! Вона не вигідна тим людям, які ставлять перед собою суто земні егоїстичні цілі. Тим, хто прагне більш за все бути успішнішим і багатшим за інших. Любов вимагає вірності і жертовності. Вимагає зречення від себе. І саме в цьому зреченні людина знаходить себе у Христі.
Сьогодні наша країна переживає надзвичайно важкі часи. На жаль, ми сумуємо через появу серед нашого народу протиріч і розбіжностей, ворожнечі, ненависті і злоби. Все це все не від Бога. Тому що Бог є Любов. Преподобний Сергій Радонезький говорив: «Любов'ю та єднанням спасемося!» І ця любов – запорука нашого спасіння. Це потрібно добре розуміти і усвідомлювати всім.
Як християни ми повинні пам'ятати, що світло Христове здатне світити там, де гріховна пітьма, здавалося б, не залишає ніякої надії! Сила Божа здатна змінити те, що не в змозі виправити людський закон, ніяке зусилля, ніяка воля. Ще раз сердечно вітаю всіх вас зі святом Світлого Христового Воскресіння! В «сей нареченный и святый день», коли серця наші переповнює пасхальна радість, щиро бажаю вам долучитися до неї і поділитися з усіма вашими ближніми! Нехай світла і добра звістка про Воскреслого з гроба Христа Життєдавця об'єднається з нашою твердою надією на перемогу правди і світла в нашому особистому житті та житті нашої Батьківщини».

З повним текстом послання митрополита можна ознайомитися за даним посиланням.

Як повідомляв DOZOR, освячення пасок у храмах міста триватиме сьогодні протягом усього дня.

Читайте також:

Як кіровоградці зустрічали Благодатний вогонь з Єрусалима (ФОТО)

Як кіровоградці у Великодню ніч святили паски (ФОТО)

Переглядiв: 869