На Дворцовій вулиці «приземлилася» повітряна куля (ФОТОРЕПОРТАЖ)

16.09.2017 07:23
image

У обласному центрі  на вулиці Дворцовій відбулася презентація третього проекту-переможця конкурсу грантів від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» ввечері 15 вересня. Про це повідомляє DOZOR.

Біля ресторану «Прімо» презентували фотозону-інсталяцію повітряної кулі «Політ через століття». Автор міського проекту – студент Євгеній Новосьолов.

«Хотілося створити щось незвичайне, здивувати містян. Цей проект не скопійований звідкись, він авторський. Наскільки мені відомо, в Україні немає ніде такого арт-об’єкту. Якщо робити фото на зазначеному на локації місці, на фотознімку людина знаходитиметься в повітряній кулі під час польоту над нашим містом. ", - розповідає автор проекту, студент Євгеній Новосьолов.
"Спочатку ми встановили величезний банер з панорамою міста, а саму повітряну кулю на основі металевого каркасу для нас створило "Українське Товариство Сліпих". Інсталяція виготовлялася у нашому місті впродовж двох тижнів", - говорить автор проекту.

Фотографуватися та робити селфі біля фотозони кіровоградці почали ще під час презентації.

«Зазвичай, коли їздиш по іншим містам, заздриш, що там є купа цікавинок, а у нас нічого. А тепер можна пишатися нашою головною вулицею!» - каже жителька міста Євгенія Валова.
«Вже виклав фото у Інстаграмі. Класно! Мені шар сподобався», - ділиться враженнями 17-річний Михайло Забуга.
image
image
image
image
«Позитивні емоції і посмішки городян на відкритті інсталяції повітряної кулі - краща відповідь на питання, чи вдалим вийшов подарунок. Сьогодні на ми презентували наш третій проект до Дня міста. Вже зараз видно, що ця фотозона не менше прийдеться до вподоби жителям  і гостям міста, ніж парасолькова алея. Від імені нашого Фонду «Перспектива» і себе особисто дякую за ідею і втілення цього проекту «Політ через століття» Євгену Новосьолова, за новаторський проект «Фортеця Святої Єлисавети в 3D» - Кирилу Солуянову, за локацію мікс-відпочинку і кінотеатр під відкритим небом 2 в 1 - Світлані Приймак. Змінювати місто на краще  разом - це круто!» - говорить  засновник Культурно- мистецького фонду «Перспектива», громадський діяч Артем Стрижаков.

Нагадаємо, минулого тижня у Кіровограді біля бібліотеки імені Чижевського відкрили   локацію відпочинку, яка перетворюється на кінотеатр під відкритим небом. Це проект Світлана Приймак, реалізований за грант Фонду Артема Стрижакова  «Перспектива».

14 вересня кіровоградцям презентували другий проект до Дня міста – «Фортецю святої Єлисавети у 3D».

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3193