На Кіровоградщині перші 20 медиків отримали вакцину від COVID-19

25.02.2021 10:10
image

На Кіровоградщині перші 23 медпрацівника отримали вакцину від коронавірусної інфекції сьогодні, 25 лютого. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прес-службі ОДА.

Так, відомо, що першу дозу вакцини отримали працівники мобільної бригади, яка проводить імунізацію, та працівники обласної лікарні – основної госпітальної бази.

Перший медичний працівник, який отримав щеплення від коронавірусу Ярослав Сушко з Кропивницького. Ярослав Сушко працює сімейним лікарем. Він є учасником мобільної бригади, яка вакцинуватиме жителів Кіровоградщини від COVID-19.

«Почуваюся добре. На момент ін’єкції нічого не відчував, крім проведення самої ін’єкції. Мені не було страшно, зовсім не хвилювався», – сказав Ярослав Сушко.

Лікар додав, перед щепленням кожному медпрацівнику міряли температуру, проводили огляд, а також роз’яснювали протипоказання. Далі – підписували згоду на добровільну вакцинацію.

«Не можна проводити вакцинацію від коронавірусу, якщо людина має будь-які інфекційні захворювання, схильна до алергічних реакцій. Також не проводять щеплення вагітним жінкам. Вакцина не може спричинити захворювання на COVID-19, адже не містить активних вірусів. Така імунізація дає нам можливість побороти коронавірус», – підкреслив медик.

У перший день вакцинації на Кіровоградщині планують провакцинувати 60 медиків. Загалом на першому етапі щеплення отримають 6050 жителів області.

Вакцина Oxford/AstraZeneca придбана коштом державного бюджету. Вона зареєстрована в Україні 22 лютого. Вакцина вироблена в Індії, має локальну назву Covishield.

Нагадаємо, Кіровоградська область отримала 12 100 доз вакцин Oxford/Astrazeneca для імунізації від COVID-19.

Переглядiв: 1244