На Кіровоградщині п’ятеро абітурієнтів не склали ЗНО з української мови

24.05.2019 14:52

На Кіровоградщині п’ятьох абітурієнтів під час ЗНО з української мови та літератури вигнали з пункту тестування вчора, 23 травня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив начальник обласного департаменту освіти і науки Володимир Таборанський.

За інформацією, абітурієнтів вилучили через мобільні пристрої та навушники.

«Зокрема, у Долинській мало місце використання двох телефонів, а один телефон і навушники - у НВК Благовіщенського району. Також була така ситуація у школі № 20 міста Кропивницького. П’ять осіб не зможуть отримати сертифікати, оскільки не мали можливості завершити ЗНО», - розповів посадовець.

Загалом тестування по області пройшло злагоджено.

«На Кіровоградщині працювало 32 пунктів тестування. Загалом задіяли 1 316 осіб педагогічного персоналу в якості інструкторів та відповідальних за пункти тестування. По області зареєструвалося всього 7 913 учнів, а з’явилося – 7 678. Рівень явки знов досить високий - 97 %, порівняно з попередніми роками. Такий відсоток ми мали на математиці, а тепер і по українській мові», - додав Таборанський.

Як раніше повідомляв DOZOR, в обласному центрі під час ЗНО з математики через застосування мобільних пристроїв трьох абітурієнтів позбавили можливості подальшого проходження тестування.

Переглядiв: 1529