На Кіровоградщині реорганізували п’ятнадцять шкіл

03.09.2020 08:06

У Кіровоградській області реорганізували п’ятнадцять навчальних закладів. Таку оперативну інформацію у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив очільник обласного управління освіти Володимир Таборанський.

«П’ятнадцять закладів освіти Кіровоградщини реорганізували. У них було понижено ступінь з ІІІ до ІІ, в окремих випадках - з ІІ до І ступеню», - зазначив Володимир Таборанський.

Так, замість "11-річок" функціонуватиме 9-річна школа у Кам'янокриничанській школі Благовіщенського району, у Новогригорівській школі №1 Долинського району, а також у Високобайрацькому та Червоноярському навчально-виховних комплексах Кропивницького району. Крім цього, замість 9 класів у Богданівській школі Петрівського району навчатимуться тільки учні початкової школи (з 1 по 4 клас).

Також в області реорганізували школи методом перетворення із юридичної особи на філію. Так, філіями стали Новогригорівська школа №2 Долинського району, Криничненська, Криничуватська школи та Докучаєвська школа, у якій також знизився ступінь з 11 класів на 9 Устинівського району.

Статус філій отримали Олександрівська і Паліївська школи Маловисківської ОТГ. Ще чотири школи у Тишківській ОТГ також втратили статус юридичної особи – Тишківська №2, Гаївська школа, Андріївська і Федорівська.

"Причина таких оптимізаційних дій, це те, що фактично відсутній контингент учнів у цих школах. Наприклад, не має 10 або 11 класів, або ж їх декілька і вони навчаються на індивідуальній формі навчання. Ми забезпечуємо підвезення цих дітей до сусідньої опорної школи і відповідно зменшуємо ступінь у цьому навчальному закладі. Таким чином ми робимо більш оптимальну мережу», - наголосив Володимир Таборанський.

Як раніше повідомляв медіапортал DOZOR, на Кіровоградщині з’явиться чотири нові опорні школи та 10 додаткових філій

Переглядiв: 1739