На Кіровоградщині розслідують смерть 25-річної жінки під час пологів

08.07.2020 14:26

У пологовому відділенні міста Олександрії під час пологів померла 25-річна породілля. Про це повідомив міський голова міста Олександрї Степан Цапюк, інформує медіапортал DOZOR.

Так, відомо, що це була перша вагітність дівчини, яка протікала без ускладнень, однак у результаті пологів молода жінка померла. Відомо, що дитину вдалось врятувати.

У приймальному відділені лікарні  ситуацію коментувати у телефонному режимі відмовилися та запропонували прибути до Олександрії особисто.

«Це приймальне відділення, ми коментувати ситуацію не можемо. В лікарні працюють тільки внутрішні телефони, оскільки в них обрізали проводи, ви по них додзвонитися не зможете, а особистих контактів лікарів ми не даємо. Єдиний варіант - приходьте особисто, але вже кінець робочого дня, навряд вам хтось прокоментує»,- зазначили медпрацівники у коментарі медіапорталу DOZOR.

Водночас в управлінні охорони здоров'я Кіровоградської ОДА повідомили про проведення службового розслідування. 

"Проводять службове розслідування. Вчора обласна комісія вже виїжджала на місце. Забрали медичну документацію. Будуть аналізувати. Провели розтин, тому ще очікуються результати патолого-морфологічної експертизи.
Орієнтовно розслідування триватиме мінімум місяць.  Паралельно проводиться внутрішнє службове розслідування. Перші висновки робитимуть на місцевому рівні. Орієнтовно це має бути через тиждень. Далі - обласний рівень", - повідомив директор департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко. 

У поліції області медіапорталу DOZOR інформацію про смерть породіллі та подальше з’ясовування обставин смерті підтвердили.

«Справу внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст 140 ККУ. Обставини з‘ясовують слідчі»,- зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, у Маловисківському районі під час пологів померла новонароджена дитина.  34-річна породілля Яніна Галушко звинувачує лікарів  Центральної районної лікарні у недбалості, яка стала причиною смерті її дитини. 

 

Переглядiв: 18488