На Кіровоградщині вперше створили збірку історій про людей з ВІЛ

13.01.2021 13:09
image

Збірку з успішними історіями людей, які живуть з ВІЛ-позитивним статусом, створили у благодійній організації «100 відсотків життя. Кропивницький» в рамках проекту HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ». Про це медіапорталу DOZOR повідомили в благодійній організації. 

- Ми презентували дев’ять історій про людей, які дізнавшись про свій ВІЛ-позитивний статус зуміли своїм прикладом довести, що життя з ВІЛ повноцінне за умови прийняття АРВ-терапії. Ці люди отримали якісний соціальний супровід, а також психологічну та юридичну допомогу від команди благодійної організації. Як розпочати життя спочатку, як заново закохатися і довіритися, як подолати внутрішні перепони і навчитися радіти кожному дню? Про це все розповідають наші герої, які проживають у містах та селах обласного центру. У кожній історії сто відсотків життя, - ділиться враженнями авторка історій Вікторія Семененко, додаючи, що у збірці також втілено фотопроєкт за участі містян. На кожній світлині зображена певна деталь у вигляді стрічки, яка символізує підтримку людей з ВІЛ-позитивним статусом. Автор – фотоілюстрацій – фотограф Олена Непотенко.

Зі слів директора БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Костянтина Данильченка збірка буде поширюватися серед соціальних працівників, як мотиватор, що інші змогли і ти зможеш жити повноцінно та ефективно з ВІЛ. Цими історіями соціальні працівники показуватимуть своїм клієнтам, що все можливо. Також збірка буде представлена нашим партнерам, які працюють у напрямку протидії епідемії ВІЛ.

- Завдяки проекту HealthLink, який підтримав видання, за минулий проектний рік, а це з жовтня 2019 року по вересень 2020 року, нам вдалося залучити до партнерства вісім медичних закладів, протестувати на ВІЛ 2170, у людей, в яких ВІЛ-позитивний статус ми сприяли у постановці на облік 54 особи. Загалом за минулий проектний рік отримали соціальний супровід   84 особи, - наголошує координаторка проєкту на Кіровоградщині Катерина Тимошенко.

 

Переглядiв: 321