На Кіровоградщині стартувала весняна лісокультурна кампанія (ФОТО)

12.03.2024 13:55

У філіях Центрального лісового офісу розпочалась весняна лісокультурна кампанія Філії Вінниччини, Кіровоградщини та Черкащини розпочали весняну висадку лісів в рамках програми Президента "Зелена країна". Загалом цієї весни лісівники висадять 6,5 млн штук сіянців. Про це повідомляють у Центральному лісовому офісі, інформує медіапортал DOZOR. 

Перший мільйон сіянців уже висаджено. На площі 206,6 га відновили ліс на зрубах, а також доповнили 49,9 га ділянок лісових культур.Садивний матеріал філії вирощують у власних лісорозсадниках. Для кращого приживлювання сіянців застосовують вологонакопичувачі, механізоване садіння, а також висаджують сіянці із закритою кореневою системою.

Головна мета лісівників незмінна - виростити стійкі, здорові та продуктивні лісові насадження. Відходимо від монокультур - мішані насадження менш вразливі до шкідників, хвороб і пожеж. Разом з основними лісоутворюючими породами лісів філій Черкащини, Вінниччини та Кіровоградщини, а це дуб звичайний та сосна звичайна, висаджуємо супутні породи - модрину, ялину, клен, ясен, липу, граб, ліщину, кісточкові та чагарникові породи тощо.Висаджуємо сіянці із закритою кореневою системою. Такий садивний матеріал має кращу приживлюваність і дає більший річний приріст. Крім того, це довша тривалість лісокультурної кампанії.

Висаджують сіянці основних і другорядних порід виключно згідно затверджених проєктів. Кожна ділянка для висаджування сіянців проєктується відповідно до типу лісорослинних та ґрунтово-кліматичних умов.

Переглядiв: 198