На тілі майора, який помер під час затримання патрульними, знайшли тілесні ушкодження

06.08.2019 14:46

Як повідомляв медіапортал DOZOR, в обласному центрі під час затримання патрульними на вулиці Садовій помер 51-річний майор міліції Олександр Собченко. За даним фактом розпочали одразу кілька кримінальних проваджень, в рамках яких провели експертизи щодо встановлення причин та обставин смерті чоловіка. З висновками судмедекспертів з медіапорталом DOZOR поділилася невістка померлого Ольга Собченко.

Так, дослідження проводило обласне бюро судово-медичної експертизи. Згідно з висновком, на тілі Олександра Собченка наявні тілесні ушкодження у вигляді саден по задній поверхні ліктьового суглобу, синця на передній черевній стінці, передній поверхні лівого плеча та лопатки, а також крововилив в м’які тканини тім’яно-скроневої ділянки.

«Тілесні ушкодження у вигляді саден у проекції лобного горба могли утворитися при травматичному контакті з тупим предметом з різко обмеженою контактуючої поверхнею, що діяв під деяким кутом до слідосприймаючої поверхні шкіри, - йдеться у висновку експертів. – Тілесні ушкодження утворилися незадовго до настання смерті (згідно з результатами судово-гістологічного дослідження) мають ознаки легких тілесних ушкоджень і не мають прямого причинного зв’язку з настанням смерті».

Натомість причинами смерті 51-річного екс-правоохоронця є гостра коронарна недостатність на фоні атеросклеротичного кардіосклерозу, алкогольного сп’яніння, психоемоційного навантаження, гострого панкреатиту. 

Рідні померлого Олександра Собченка у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили, що не погоджуються з результатами експертиз. На їхню думку, висновки експертів суперечать реальним обставинам загибелі чоловіка.

«З тими результатами експертизи, які наша родина отримала на руки, ми не погоджуємося. Ми будемо вимагати незалежної експертизи, адже підтвердження того, що його били є у висновках: на животі, на плечах. Є основне запитання щодо синця на лопатці, у висновку вказано, що він (Олександр Собченко - ред.) міг нанести його сам собі рукою, хіба таке можливо? Також в експертизі пишуть, що сліди побиття на шиї відсутні, але гістологічний аналіз показав в результаті крововилив, однак причин його настання не вказують. Немає пояснень характеру нанесення ударів – вказано, що нанесені тупим предметом. Ні для кого не загадка, що били гумовою палицею, але цього ніде не вказали», - зазначила невістка покійного Ольга Собченко.

За словами жінки, родина покійного вимагатиме проведення незалежної експертизи через суд, який невдовзі відбудеться в Миколаєві.

Нагадаємо, родина, яка звинувачує кропивницьких патрульних у смерті батька, звернулася до Президента.   

Читайте також:

Містяни підтримали родину загиблого майора на акції «Поліція вбиває» (ВІДЕО)

 

 

Переглядiв: 5852