На в’язнях кропивницького СІЗО зафіксували більше 80 тілесних ушкоджень

27.12.2019 11:22

У Кропивницьому в слідчому ізоляторі №14 зафіксували 82 тілесні ушкодження до ув’язнених. Про це під час прес-конференції повідомила голова комітету громадської ради при міністерстві юстиції України Юлія Паскевська сьогодні, 27 грудня, інформує медіапортал  DOZOR.

«Станом за 23 – 26 грудня були  зафіксовані 82 тілесні ушкодження. Ми бачимо динаміку, цифра росла з кожним днем. Фіксування тілесних ушкоджень почалося з моменту втручання уповноваженого Верховної Ради з прав людини, наших членів громадської ради. За результатами моніторингового візиту, який здійснював уповноважений ВР з прав людини Олександр Гатіятуллін, слідчо-оперативна група почала фіксувати ці тілесні ушкодження», - повідомила Паскевська. 
image

За інформацією, до участі в прес-конференції офіційно запрошували і начальника слідчого ізолятора №14 Сергія Напраснікова, а також начальника відділу нагляду за додержанняям законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях обласної прокуратури Олександра Заморозя задля надання підтвердження або спростування інформації та спілкування щодо ситуації в установі зараз. Втім представники установи та прокуратури не спромоглися прийти та прокоментувати ситуацію під час прес-конференції.

«Коли я приїхав сюди разом із моніторинговою групою і звернувся особисто до начальника установи СІЗО №14 з проханням пройти хоча б для спілкування з ув’язненими та отримати від нього коментар щодо обстановки і установі, мені було відмовлено без якихось пояснень. Мені довелося телефонувати до міністерства, тоді наступного дня керівник установи вийшов і сказав, що якщо буде прес-конференція, то він обов’язково буде або його заступник. У мене є відеозапис того, що він це сказав. Це ж саме стосується прокуратури. Я звертався туди, так само під відеозапис мені повідомили, що будепредставник прокуратури, який прокоментує ситуацію, яка продовжує відбуватися в СІЗО №14», - зазначив Зуйков.
image

У результаті присутні представники громадської ради при Мін’юсті поділилися планами щодо  ініціювання створення робочої групи при Верховній Раді задля участі в роботі над законопроектом №7337 «Про пенітенціарну систему», який, на думку Юлії Паскевської, потребує додаткового переформатування, зокрема, у сфері забезпечення прав ув’язнених

Читайте також:

До в’язнів кропивницького СІЗО застосовували гумові спецзасоби та скотч

Що відбувається в кропивницькому СІЗО?

Прокуратура відкрила провадження через перевищення службових повноважень в СІЗО

image

 

Переглядiв: 2648