На жодному з кіровоградських пляжей не дозволили купатися

15.06.2017 11:21
image

Жоден пляж на території Кіровограда на отримав погоджені Держпродспоживслужбою області паспорти на дозвіл відпочинку та купання. Про це сайту DOZOR повідомили у відомстві.

За інформацією,  на території обласного центру немає офіційно визначених місцяьмасового відпочинку біля води. Втім, у Кіровограді є несанкціоновані місця відпочинку для населення (санкціонованих та несанкціонованих): Новомиколаївський і Ковалівський пляжі (біля р. Інгул), пляж у парку Перемоги (біля р. Сугоклея).

Натомість управління Держпродспоживслужби надало  відповідні дозвільні документи  15 пляжам в області.

Нагадаємо, фахівці лабцентру області досліджували річкову воду в межах розташування традиційних місць відпочинку населення на воді протягом травня. Всього досліджено 10 проб води за санітарно-хімічними показниками. Серед місць відпочинку на воді у обласному центрі повністю відповідає усім показникам лише Новомиколаївський пляж, де вода за санітарно-мікробіологічними, санітарно-хімічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає гігієнічним нормативам.

На Ковалівському пляжі (річка Інгул) вода за санітарно-мікробіологічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає нормативній документації, але за санітарно-хімічними показниками виявлено перевищення по вмісту заліза.  На пляжі «Міський сад» (річка Сугоклея) вода за санітарно-мікробіологічними, паразитологічними та токсикологічними показниками відповідає нормативній документації, проте за санітарно-хімічними показниками фахівці також виявили перевищення по вмісту заліза.

Переглядiв: 1156