«Нафтогаз»: Кропивницький у зоні ризику зриву опалювального сезону

12.10.2020 10:47
image

Вже у листопаді у Кропивницькому може зірватися опалювальний сезон через несплату КП «Теплоенергетиком» заборгованості за договором реструктуризації. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі НАК «Нафтогаз».  

За інформацією, нині «Теплоенергетик» сплатив щомісячне нарахування за вересень, саме тому і отримав номінацію на газ лише на один місяць – жовтень. Оскільки у вересні підприємству нарахували наступний платіж і рахунок не сплачений,  зрив опалювального сезону може бути вже наступного місяця.

«Підприємство отримало номінації на жовтень. Але ризик зриву опалювального сезону залишається через проблеми з розрахунками та заборгованості. Є графік погашення заборгованості по договору реструктуризації і ось вони («Теплоенергетик» - ред.) відхилилися від цього графіку. Саме тому ризик залишається, зокрема, на листопад.  Як пояснили фахівці, щомісяця по договору реструктуризації, який «Теплоенергетик» підписав з нами, згідно з законом №1730, підприємство має робити платіж. 1 жовтня їм було чергове нарахування за цим платежем. А на сьогодні цих коштів не сплачено», - повідомили у прес-службі НАК «Нафтогаз».  

Тим часом мер Кропивницького Андрій Райкович заявляє, що теплове підприємство "Теплоенергетик" готове до опалювального сезону і вже отримало номінації та уклало необхідні угоди з НАК «Нафтогаз України», що не відповідає дійсності. 

Нагадаємо, в обласному центрі вулицю Чорновола розрили вже 32 рази.  Вже минулими вихідними працівники "Теплоенергетика" розрили асфальт біля площі Героїв Майдану. Причина - у руйнації мереж під час підготовки до опалювального сезону. 

Переглядiв: 1205