Нема грошей у бюджеті: вулиця у Кропивницькому не побачить капітального ремонту

18.09.2020 14:37

Вулицю Василя Нікітіна (колишню Червонозорівську) цьогоріч не будуть капітально ремонтувати через брак коштів в міському бюджеті. Відповідну інформацію у відповідь на запит журналісту медіапорталу DOZOR повідомили в міському управлінні ЖКГ.

Так, ще у травні управління ЖКГ міської ради Кропивницького обрало переможцем в тендері на капітальний ремонт вулиці Василя Нікітіна. Переможцем торгів стало ПП «ТЕК Центр», яке запропонувало відремонтувати вулицю за 12 мільйонів гривень, фірми-конкуренти пропонували ремонт за менші кошти.

Згідно з відкритими даними в «Опендатабот»,  ПП «ТЕК Центр» раніше було зареєстроване у Новгородці. Наразі фірма зі статутним капіталом 6000 гривень розташована на вулиці Преображенській. Її засновником є Антоніна Петерс, а керівником -  Андрій Дзензура.

Відомо, що влітку минулого року керівником цієї фірми був теперішній нардеп від «Слуги народу» по 100-му округу Кіровоградщини Ігор Мурдій.

Ремонтні роботи мали завершитися до кінця цього року. Втім відомо, що досі вони не почалися. Як повідомили в управлінні ЖКГ, причина – у витратах на боротьбу з коронавірусом та суттєвого скорочення бюджету. Нині міська рада сподівається на отримання коштів Державного фонду регіонального розвитку. Однак навіть у випадку погодження документів вулицю цього року ремонтувати вже не зможуть.  

«Виходячи з вищевикладеного, проведення капітального ремонту вулиці Василя Нікітіна буде проводитися у 2021 році після отримання коштів на підставі відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України "Про інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку», - повідомляють в управлінні.

Нагадаємо, через ремонт частини вулиці Полтавської 33 об’єкти у Кропивницькому, серед яких, лікарні, школи та дитячі садочки залишаться без ремонтів.

Як повідомляв DOZOR, вулицю Полтавську у Кропивницькому ремонтуватиме ТОВ «Кронос – лідер», яка потрапляла в будівельний скандал та мала зв’язки з начальником управління капітального будівництва міської ради Кропивницького.

 

Переглядiв: 1275