Обласне бюро судмедекспертизи можуть перевести в психіатричну лікарню

14.09.2020 14:46

Керівництво ОДА має два варіанти, куди перевести персонал обласного бюро судовомедичної експертизи, приміщення якого горіло минулими вихідними. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив очільник департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

«Зараз у нас є два варіанти куди можуть бути переміщені працівники закладу судмедекспертизи вже завтра. Всі працівники, а саме 85 осіб, мають бути на роботі і будуть переведені дуже швидко. Оскільки в них морги знаходяться в іншому закладі – психіатричній лікарні, є тимчасова можливість перевести їх у вільні приміщення цієї лікарні. Це не остаточне рішення, оскільки є й інша пропозиція, яку ми зараз опрацьовуємо. Вона може бути кращою, тому що вона знаходиться у межах міста», - зазначив Олег Рибальченко.

За словами посадовця, нині за дорученням голови ОДА Андрія Назаренка комісія оцінює збитки.

«Зараз на місце виїхала комісія, яка підраховує збитки. Паралельно управління капітального будівництва обраховує скільки необхідно коштів, щоб хоча б спочатку відновити дах перед опалювальним сезоном та дощами, які можуть бути», - зауважив Рибальченко.

Крім цього, очільник департаменту наголосив, що ремонтувати будівлю будуть за кошти обласного бюджету.

«Ремонт приміщення буде проводитися виключно за кошти обласного бюджету. Відповідно за рішенням сесії, якщо будуть виділені кошти, оберуть розпорядника, який і проведе тендер та визначить безпосередньо виконавця робіт», - додав Рибальченко.

Як раніше повідомляв DOZOR, через пожежу обласне бюро судмедекспертизи у Кропивницькому припинило роботу.

Попередня причина пожежі пам’ятки архітектури на вулиці Гоголя, в якій знаходиться обласне бюро судово-медичної експертизи, коротке замикання мереж.

Нагадаємо, приміщення обласного бюро судово-медичної експертизи, яке до того ж є пам’яткою архітектури, знаходиться в аварійному стані.

Переглядiв: 1122