Одне із селищ стало загрозливою зоною через скажену лисицю

20.02.2019 13:14
image

У селищі Олександрійському (колишня назва Димитрове) на подвір’я приватного домоволодіння забігла лисиця, у якої виявили сказ. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі управління Держпродспоживслужби області.  

«Сказ лабораторно підтверджений. Зараз там проводяться щеплення у загрозливій зоні. Тварин, які мають ризик зараження прищеплюватимуть антирабічною вакциною та утримувати під наглядом  протягом 60 днів у вогнищі захворювання. В місцях, де знаходились підозрілі у захворюванні на сказ тварини, предмети догляду за ними, одяг та інші речі забруднені слиною та виділеннями від хворої тварини будуть дизенфікувати», - повідомили у прес-службі відомства.

За інформацією, загальна площа визначеної загрозливої зони становить 6,5 кілометра. Щеплення тварин проводитимуть в радіусі три  кілометра.

Нагадаємо, на території області протягом січня знайшли вірус сказу у 12 тварин. Випадки захворювання тварин зареєстрували у Олександрійському, Кіровоградському, Світловодському, Компаніївському, Новоархангельському, Бобринецькому, Маловисківському та Добровеличківському районах. Вірус сказу було виявлено у котів, собак, лисиць та кози.

Адреси та номери телефонів закладів, де можна отримати вакцину для тварини, можна переглянути за цим посиланням. 

Переглядiв: 899