Останки воїна з Кіровоградщини знайшли в Білорусі (ФОТО)

25.07.2018 10:50
image

Останки уродженця з Кіровоградщини знайшли в селі Бояри в Білорусі. Про це повідомляє „СБ-Білорусь”, інформує медіапортал DOZOR. 

Так, робітники знайшли під час демонтажу старого телефонного кабелю останки вісьмох радянських солдатів, які загинули у Другій світовій війні.

За інформацією, фахівці виявили п'ять солдатських медальйонів і дослідили в управлінні по увічненню пам'яті захисників Вітчизни та жертв воєн при Міністерстві оборони Республіки Білорусь.

За записками в медальйонах відновлені відомості про трьох загиблих воїнів з України: Володимира Юрійчука (1915 р.) –  уродженця села Трояни Одеської області (нині Кіровоградська область України), Якова Єфанова (1921 р.) –  уродженцясела Хороше Слов'яно-сербського району Ворошиловградської (нині Луганської) області та Івана Фіщенка (1921 р.) – місце народження поки не встановлене, але відомо, що військовий покликаний Новомоськовським РВК Дніпропетровської області Української РСР в квітні 1941 року.

”Ці радянські солдати, імовірно, служили в 30-й танковій дивізії 14-го механізованого корпусу і загинули на підступах до Бобруйська, війна для них тривала не більше місяця. В архівах значилися зниклими безвісти. Зараз йде пошук родичів для інформування про долю загиблих”, - зазначив провідний спеціаліст управління з увічнення пам'яті захисників Вітчизни та жертв воєн Олександр Лугін. 
image
image
image

 

 

Переглядiв: 1237