«Палітра Кіровоградщини» з’явилася вдруге за сім років у «Єлисаветграді» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

03.02.2018 08:58
image

У галереї «Єлисаветград» відбулося відкриття виставки «Палітра Кіровоградщини» сьогодні, 2 лютого. Про це повідомляє DOZOR.

Так, на виставці представлені роботи 26 художників, котрих, на жаль, вже немає серед живих - Бориса Вінтенка, Володимира Федорова, Миколи Бондаренка, Петра Оссовського, Якова Калашникова, Сергія Новикова, Григорія Гнатюка, Анатолія та Миколи Добролежі, Олександра Логвинюка, а також тих, хто продовжує творити, зокрема, Юрія Вінтенка, Володимира Волохова, Лариси Яковлєвої, Фелікса Полонського, Анатолія і Сергія Шаповалових, Анатолія Янєва, Ігора Смичека, Михайла Надєждіна, Андрія Надєждіна, Віктора Перепичая, Федора Лагна.

«Ця виставка дуже рідко проходить. Якщо дивитися на це з гумором, то її можна було б назвати «Сім років як один день», оскільки все, що тут показано – це частина робіт з колекції нашої родини. Вперше ми презентували її у галереї сім років тому. 10 років тому я почав захоплюватися збиранням картин живопису, і моєю метою було зібрати колекцію картин найвідоміших та найкращих художників Кіровоградщини. Найстаріша робота, представлена тут написана у 1947 році Володимиром Федоровим. Є роботи і 1960 року, і пізніших років. Наприклад, робота Володимира Федорова, де зображений сліпий, який грає на бандурі, та Олександр Пушкін, дісталася мені випадково і у занедбаному стані. Тоді мене критикували, але після того, як її довели до ладу у Києві та визнали, що картина належить Федорову, мене це дуже порадувало. Але тут усі 39 робіт, представлені на виставці, мають свою історію і є дуже цінними та цікавими», -  розповів власник галереї Микола Цуканов.
«Якщо говорити про нас, художників, то можна сказати, що ми надихаємося скрізь. Бачимо те, чого, здебільшого, не помічають інші. Інколи, дивлячись на свої роботи, написані 15 чи 20 років тому, дивуємося. Цінність експозиції у тому, що тут роботи художників, яких вже немає серед нас. Роботи, які писалися раніше, і які ми творимо зараз, звісно, відрізняються. Зберігається лише почерк написання, але, звісно, ми змінюємося, оскільки змінюються течії мистецтва. Ранні роботи надихають і викликають ностальгію», - стверджують художники Анатолій та Сергій Шаповалови.

За словами Миколи Цуканова, виставка триватиме до 15 лютого.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 4302