Підозрюваному у хабарництві директору кропивницького інституту обрали запобіжний захід

23.01.2023 16:24

У Ленінському районному суді обрали запобіжний захід директору Кропивницького інституту державного та муніципального управління, який підозрюється в отриманні хабаря – тримання під вартою з можливість внесення застави. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у суді.

За версією слідства, підозрюваний вимагав хабар за позитивне рішення щодо прийняття особи на заочну форму навчання та складання іспитів. За це підозрюваний просив 10 тисяч гривень хабара. Після отримання цих грошей він почав вимагати 7500 гривень за вирішення питання про успішне складання заліків та екзаменів на черговій сесії в навчальному закладі, на що останній вимушений був погодитись. На отриманні цієї суми директор закладу і був затриманий правоохоронцями.

Відтак суд  застосував щодо підозрюваного  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, розмір застави становить 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Нагадаємо, співробітники Управління СБ України в Кіровоградській області викрили на протиправній діяльності директора Кропивницького інституту державного та муніципального управління, який вимагав у студента неправомірну вигоду у розмірі 20 000 грн. за переведення на заочну форму навчання та складання заліків.

Переглядiв: 802