Продавав рецепти наркозалежним: на Кіровоградщині викрили лікаря-нарколога

11.08.2022 12:15

На Кіровоградщині поліцейські викрили лікаря-нарколога, який реалізовував рецепти наркозалежним. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

Так, лікар мав ліцензію на ведення приватної медичної практики, незаконно здійснював постановку на облік наркозалежних осіб та видавав бланки суворої форми звітності на придбання в аптеках таблеток метадону.  За вказані послуги лікар отримував  від «клієнтів» грошову винагороду.

Під час санкціонованого обшуку, проведеного за адресою здійснення незаконної діяльності громадянина, правоохоронці вилучили відповідну документацію та низку інших речових доказів, які вказують на його причетність до вчинення кримінальних правопорушень.

Поліцейські продовжують розслідування в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 319 Кримінального кодексу України «Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до 3 років.

   Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 896