Протягом дня біля кіровоградського пологового будинку знищили п’ять здорових дерев (ФОТО)

05.05.2017 14:32
image

Попри звернення активістів з проханням не знищувати дерева біля пологового будинку було спиляно шість зелених насаджень сьогодні, 5 травня. Про це у Фейсбуці у спільноті «Озеленення Кропивницький» повідомила кіровоградка Ольга Рєзіна, інформує DOZOR.

«Сьогодні біля пологового знищили шість дерев. Оперативненько. Андрій Райкович, залишилося ще 12 некрасивих. Упораєтеся? Буде красиво», - обурюється Ольга Рєзіна.

За словами громадського інспектора спецінспекції міськради Надії Паливоди, п’ять з шести знищених дерев були здоровими.

«Більшість знищених дерев – акації. Одна з них дійсно була трухлявою, але інші дерева, очевидно, були абсолютно здоровими. Цим займався «Благоустрій», робилося це законно, за вказівки мера. Тиждень тому він говорив, що біля пологового треба спиляти 18 дерев, бо вони некрасиві. Тепер працівники підприємства оперативно перед вихідними знищили шість дерев, оскільки мер дав таке розпорядження. Роботи велися протягом дня і ніхто нам про це впродовж дня не повідомив.Для нас це складне питання. Місто залишається без дерев», - повідомила у коментарі сайту DOZOR Паливода.

За словами активістки, екозахисники планують потрапити до міського голови на прийом.

«Ми робили дописи у Фейсбуці, підписували колективне звернення до міського голови, щоб дерева не знищували. Хочемо потрапити до мера на прийом, але хтозна, нас приймуть чи, як завжди, зроблять вигляд, що усі зайняті», - констатує Надія Паливода.

Нагадаємо, кіровоградські екозахисники вимагали від міської влади зберегти від знищення 18 дерев, які знаходяться  біля пологового будинку №1 на Миколаївці. Відповідне колективне звернення активісти опублікували у мережі Фейсбук та збирали підписи з цього приводу.

image
image
image
image
Переглядiв: 2108