«Разом до перемоги»: Аукціон на підтримку ЗСУ пройшов у Кропивницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

19.08.2022 10:00

В обласному центрі у Музеї мистецтв пройшов благодійний аукціон на підтримку Збройних Сил України вчора, 18 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Серед лотів, наданих відомими митцями та меценатами, здебільшого, були витвори мистецтва: картини, вази тощо. «Родзинкою» та найдорожчим лотом аукціону стала боксерська рукавичка з автографом українського боксера Олександра Усика. За неї віддали 20 тисяч гривень. Оригінальними лотами стали картини, які створювали діти.

«Ми продали не всі лоти, було не так багато покупців. Але водночас ми зібрали досить пристойну суму в рамках аукціону. Наразі у нас з 68 лотів залишилося 22 станом на вчорашній вечір. Тож сьогодні ми оновимо інформацію про наявні лоти та спробуємо залучити ще більше коштів. Загалом зібрали 134 800 гривень, але це не остаточна сума, оскільки аукціон триватиме ще й в онлайн-режимі. Були покупці, які купували лоти не лише собі,  деякі з них направляли до лікувального закладу, деякі передали нашому музею», - розповіла директор Музею мистецтв Тетяна Ткаченко-Суханова.

За словами організаторки аукціону, зібрані кошти планують спрямувати на закупівлю якісних генераторів для військових.

«Навіть в анонсі ми вказували, що аукціон – для тих, хто тримає наше небо, - зазначає Тетяна Ткаченко-Суханова. – Генератори – це перше, чого потребують наші хлопці. Поки що, це найбільш першочерговий запит від них. І якщо нам вистачить коштів на те, щоб придбати якісні генератори та передати військовим, то це означатиме, що у нас все вийшло», - резюмує Тетяна Ткаченко-Суханова.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1160