Ремонт вулиці, на стан якої скаржилися кропивничани, продовжили до кінця року

05.07.2020 12:10

Як повідомляв медіапортал DOZOR, жителі вулиці Братиславської з минулого року скаржаться на те, що дорога перетворилася на болотяну траншею. Торік там проводилася реконструкція каналізаційного колектора. Медіапортал DOZOR з’ясував, коли ремонт дороги все ж може продовжитися і завершитися в управлінні ЖКГ міської ради.

У відповідь на журналістський запит в управлінні ЖКГ повідомили, що оголошення про проведення відкритих торгів щодо капітального ремонту вулиці Братиславської (від вулиці Авіаційної до р.Інгул) оприлюднили 7 червня 2018 року.

За результатами проведеного електронного аукціону, який відбувся 25 червня 2018 року, визначили переможця – ТОВ «ПФ». З фірмою і уклали договір на суму 19 мільйонів 237 тисяч 128 гривень.  

За даними системи електронних закупівель Prozorro, в аукціоні брали участь чотири підприємства. Найнижчу вартість ремонту запропонувало ПП «Ефект» - 18 180 008,40 гривень, однак пропозицію відхилили члени тендерного комітету управління ЖКГ. Причина – в розбіжностях з вимогами тендерної документації. Зокрема, фірма не надала документів, які підтверджують право власності на засоби для ремонту доріг.

В одній з додаткових угод вказано, що ціна договору в межах бюджетних призначень на 2018 рік склала 3 мільйони гривень. У 2019 році ціна договору була 8 мільйонів 063 тисячі 632 гривні і 82 копійки. Вартість договору в межах бюджетних призначень у 2020 році становить 8 мільйонів 173 тисяч 695 гривень.

У відповіді на запит в управлінні ЖКГ повідомили і про продовження терміну виконання ремонтних робіт.

«У зв’язку з проведенням на вулиці Братиславській капітального ремонту каналізаційного колектора ОКВП «Дніпро-Кіровоград», роботи з капітального ремонту дороги по вулиці Братиславській (від вулиці Авіаційної до р.Інгул) було продовжено до 31 грудня 2020 року», - повідомили у ЖКГ.

Як повідомляв DOZOR,  жителі вулиці Братиславської скаржилися на її жахливий стан. Тоді вулиця була схожа на болотяну траншею під час робіт водоканалу. За словами людей, наразі ситуація не лише не покращилася, а погіршилася. За останній місяць ремонтні роботи не виконувалися, а величезна яма утворилася вже в іншому місці. Через зсуви ґрунту вона лише збільшується, і за цей час у яму потрапляли навіть дорослі люди. 

 

Переглядiв: 1606