Роботу нових копачів радіоактивних відходів у Кіровограді кваліфікували за статтею  

08.09.2017 10:32

image

Правоохоронці обласного центру прийняли рішення стосовно правової кваліфікації дій чергових копачів, які розкопували радіоактивний могильник на вулиці Аджамській. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.

«Інформацію за фактом події, яка сталася 7 вересня на території вулиці Аджмської, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 239 Кримінального Кодексу України «Забруднення або псування земель». Згідно зі статтею, особи можуть бути покарані штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - повідомила Бевзенко.

Нагадаємо, вчора на території вулиці Аджамської двоє невідомих почали розкопувати радіоактивний могильник. На місце події прибули правоохоронці, які встановили порушників. Ними виявилися жителі Кіровограда 28 та 30 років. Обох чоловіків доставили до відділу поліції, де вони надавали пояснення своїм діям.

Як повідомляв DOZOR,  в липні у Кіровограді в районі Аджамського шосе невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий радіоактивний метал, захований там у 1988 році у рамках дезактивації наслідків радіаційної аварії, що сталася на території ВГМ БУ-2 тресту «Кіровоградбуд». Одного з підозрюваних у розкопках контейнерів з радіоактивними відходами покарали штрафом.

Фото Андрія Максюти

Переглядiв: 787