СБУ викрила на хабарах посадовців медичного університету

07.02.2019 14:34
image

Співробітники слідчого управління спільно з головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України викрили на отриманні хабарів посадовців Донецького Національного медичного університету. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі СБУ.

Так, чиновники систематично вимагали неправомірну вигоду від представників комерційних структур, які спеціалізуються на підборі та подальшому оформленні іноземних студентів до українських вишів.

У разі відмови зловмисники погрожували створити штучні перешкоди при оформленні іноземних абітурієнтів у медуніверситет. Співробітники СБУ задокументували у 2018 році факти отримання одним із керівників університету від представника комерційної структури двох елітних автомобілів марки «BMW» загальною вартістю понад сто тисяч доларів США за невтручання у прийом студентів.

Під час санкціонованих слідчих дій у Краматорську та Кіровограді, де розташовані філії медуніверситету, правоохоронці виявили протиправно отримані посадовцем автомобілі, на які вже накладено арешт.

Наразі ректору Донецького Національного медичного університету оголошено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, представнику приватного товариства ‒ за ч. 1 ст. 369 ККУ. Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, що задіяні у протиправному механізмі. 

Нагадаємо, в обласному центрі студенти медичного університету влаштували мітинг через  те, що їх примушують платити вдруге за навчання.

Переглядiв: 1936