СБУ викрила на Кіровоградщині чергову схему ухилення від мобілізації

02.05.2024 16:25

Співробітники СБУ в Кіровоградській області заблокували чергову схему ухилення від мобілізації та перешкоджання законній діяльності ЗСУ.  Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

Оперативники затримали ділка, який торгував фіктивними довідками про непридатність до служби за станом здоров’я. Щоб отримати підробку, зловмисник «звертався» до своїх спільників з місцевої військово-лікарської комісії. Слідством встановлено, що тимчасово непрацюючий мешканець м. Кропивницького організував злочинну схему визнання військовозобовʼязаних осіб тимчасово непридатними до військової служби з метою перетину ними державного кордону України.

За даними слідства, зловмисник запропонував місцевому мешканцю за 5000 доларів США зняти його з військового обліку шляхом встановлення йому діагнозу захворювання з переліку непридатних до військової служби. Співробітники СБУ затримали фігуранта під час отримання ним всієї суми неправомірної вигоди за довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби та тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного з висновком про його зняття з обліку. Наразі йому повідомлено про підозру ч. 3 ст. 332 КК України за та обрано запобіжний захід.

Викриття злочинної схеми проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Переглядiв: 347