Що відбувається з будівництвом медичного центру у Кропивницькому

19.03.2020 17:18
imageЯк повідомляв медіапортал DOZOR, через заплановане будівництво медичного центру на вулиці Попова, 9, корпус 2, виник конфлікт між власником земельної, місцевим власником МАФів і групою місцевих жителів. Черговий виток конфлікту відбувся минулими вихідними. Медіапортал DOZOR з’ясовував ситуацію, яка склалася  з будівництвом,  у власника земельної ділянки та міської ради.  
За словами підприємця Романа Сидорова, земельну ділянку він законно придбав ще в 2017 році, тоді вона належала іншому підприємцю.
«На даний момент у мене є абсолютно весь пакет документів для будівництва медичного центру, який я планую збудувати. Він буде європейського рівня фірми, яку знають у всьому світі, яка представлена в багатьох країнах, зокрема, і в Україні. На сьогодні я хотів би розмістити цей медичний центр, оскільки цій фірмі підходить ця ділянка для розміщення даного об’єкту. Попри те, що наявні усі необхідні документи для будівництва, я нічого зводити тут не можу. У цьому мені заважає місцевий власник кіосків, які він звів неподалік цієї ділянки. У нього є власні бізнес-інтереси, тому він намагається завадити будівництву тут і маніпулює думками деяких місцевих жителів. Очевидно, що використовує це і як привід для піару напередодні виборів. Ситуація доходить до неадекватних вчинків з його боку. Нещодавно на вихідних він мені бризнув в обличчя газовим балончиком.  Довелося викликати «швидку» і я досі погано бачу на одне око», - говорить Сидоров.
За інформацією, медичний центр будуватиметься з Сидоровим у форматі співробітництва, оскільки сам він не є медиком. Підприємець зазначає, що відкриття нового медзакладу створить нові робочі місця для кропивницьких фахівців.
За його словами, більшість місцевих жителів не виступають проти будівництва, вони це зазначали під час зустрічей. До того ж, говорить Роман Сидоров, медичний центр – не єдине, що планується збудувати, тут передбачається благоустрій території, проект оновлення якої готувався з дизайнером.
Підприємець констатує, що протягом останніх років данну територію не приводили до ладу, вона не освітлена, а пішохідна доріжка розбита, тож мова йде і про соціальну користь від реалізації будівельного проекту.
image
«Є частина людей, які об’єктивно на це дивляться, і це більшість жителів будинку. Я пропонував людям проект, демонстрував його. Він є альтернативою ситуації, яка склалася в їхньому дворі зараз. Там зараз немає ні дороги, ні освітлення, ні озеленення. Проект передбачає оновлення дороги, модернізацію дитячого майданчика з гумовим покриттям для запобігання травмування, приведення до ладу газонів, озеленення пустиря і встановлення лавочок. Усі зараз бачать, що тут не пройти жінці з візочком або пенсіонеру. І я готовий іти на поступки, зобов’язатися створювати медичний центр паралельно з благоустроєм території. Я пропонував жителям разом допрацювати цей проект, створити активну робочу групу і спільно вирішувати, що тут потрібно», - запевняє Сидоров.
image
image
Утім, за словами підприємця, до самого будівництва ще далеко. Наразі головне – відведення комунікацій, мова йде про водопровідну трубу. І попри наявність дозволу, наданого міською радою, такі земляні роботи тут досі провести не вдалося.  
«У мене є  і дозвіл на проведення земляних робіт – винос водопровідної труби, яка проходить по моїй ділянці. Це єдина комунікація, яка тут проходить. Варто зазначити, що означає це відведення комунікації. За мій власний рахунок буде замінено близько 100 метрів водопровідної труби, яка дає воду мешканцям Попова, Жадова, Пацаєва. Зараз вона у критичному стані. Я розробив проект, погодив з усіма службами міста для того, щоб отримати цей дозвіл. Проект погодив водоканал та КП «Теплоенергетик». Спеціалізована інспекція міста дала мені дозвіл на проведення цих робіт, але двічі поспіль ми намагалися їх провести безрезультатно, оскільки люди на чолі з цим депутатом не дали нам цього зробити», - стверджує підприємець.
За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до начальника міської спецінспекції Андрія Максюти. Посадовець пояснює: не надати дозвіл на проведення земляних робіт він не мав права, оскільки підприємець надав повний пакет необхідних документів.
«Ми надали дозвіл на проведення земляних робіт 27 січня 2020 року. Дозвіл на проведення земляних робіт на Попова, 9, корпус 2, за заявою громадянина Сидорова. Заява була подана через центр надання адмінпослуг населенню разом з пакетом документів, який передбачається, згідно з типовим порядком видання та анулювання дозволів на проведення цих робіт. Це типовий порядок, затверджений постановою Кабміну. Ці роботи законні, санкціоновані, вони пов’язані з прокладанням водопровідної мережі та каналізації до об’єкту заявника. Разом із заявою були подані технічні умови, погоджені водоканалом, частина проекту по прокладанню інженерних підземних мереж та гарантійний лист від Сидорова та підрядної організації, яка мала виконувати ці роботи», - розповів Андрій Максюта.
«Я збираюся розмовляти надалі з людьми та знаходити з ними спільну мову. Хочу донести до них, що тут буде краще. І я сподіваюся, що вони дослухаються, і ми реалізуємо цей соціальний проект разом. І попри провокації, будемо робити це мирно та законно», - резюмує Сидоров.

Фото зі сторінки Романа Сидорова у Фейсбук 

Переглядiв: 2230