Смерть немовляти на Кіровоградщині: нові подробиці

29.06.2020 09:50

У Центральній районній лікарні Маловисківського району, працівників якої Яніна Галушко звинувачує в смерті свого сина, повідомили про причини смерті дитини. У відповіді на інформаційний запит медіапорталу DOZOR повідомили, що смерть немовляти настала у результаті обвиття пуповини навколо шиї дитини.

Так, в лікарні підтвердили факт, що 8 червня були пологи у жительки села Лозуватка Маловисківського району, однак вони стверджують, що дитина народилася вже мертвою. Як показало патологоанатомічне дослідження, смерть немовляти настала через асфіксію внаслідок тугого подвійного обвиття пуповини навколо шиї плоду.

Яніна Галушко розповідає, що після 17 годин пологів лікарі дістали малюка і сказали, що він живий, але погано дихає.

«Вони мені нічого не сказали. Про смерть мого хлопчика мені повідомила мама. Коли вони його дістали, то вони сказали, що він через раз дихає, показали стовпчиком і забрали. А вже коли прийшла мама, то вона побачила, що він лежав на столі вже бездиханий», - розповідає породілля. 

В лікарні стверджують, що наразі проводиться службове розслідування, а в поліції вже відкрили справу за ст 140 «Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником» ККУ.

Як розповіла медіапорталу DOZOR Яніна Галушко станом на сьогодні слідчи почали розслідування і вилучили матеріали справи.

«Слідчі взяли на перевірку документи, медичну картку, всі огляди в лікарні, я віддала всі резульати обстежень, які мала я. Слідство триває. Було призначено повторне проведення експертизи»,- зазначила породілля.

Нагадаємо, 34-річна жителька Маловисківського району Яніна Галушко звинувачує лікарів  Центральної районної лікарні у недбалості, яка стала причиною смерті її дитини.

Переглядiв: 21278