Справу про смерть немовляти під час пологів на Кіровоградщині закрили

07.09.2020 11:42

Поліція закрила справу щодо смерті немовляти під час пологів у Центральній районній лікарні Маловисківського району. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила породілля, яка втратила сина, Яніна Глушко.

«Мені прийшла постанова про закриття кримінального провадження. Лікарів визнали не винними. Дали висновок, що дитина померла під час пологів у результаті гострої асфіксії: двократне обвиття пуповиною навколо шиї плода, закидання ручки плоду І ступеню і відносно коротка пуповина», - зазначила породілля.

У коментарі медіапорталу DOZOR в поліції області інформацію підтвердили.

«Кримінальне провадження закрито за відсутності складу злочину», - зазначили правоохоронці.

За словами жінки, із висновку про закриття справи вона також дізналася, що нібито мала інфекційні хвороби, про які чомусь лікарі під час вагітності їй не повідомляли.

«Виявляється, у мене токсоплазмоз і вірус папіломи. Тобто, коли я ходила вагітна, мені про це не говорили, а зараз я дізнаюсь, що в мене була якась інфекція, яку не дозволяється лікувати під час вагітності. Хоча мені вони говорили, що всі аналізи були в нормі», - обурюється Яніна Глушко.

Крім цього, в заключенні також вказали, що у жінки була анемія легкого ступеня, викликана нераціональним харчуванням

«Мене до вагітності було 45 кілограмів. А як я набрала більше 70 кілограмів, якщо я погано харчувалася?», - риторично запитує жінка.

За словами породіллі, обидва лікарі, яких вона вважає винними у смерті первістка, продовжують спокійно працювати в лікарні. Жінка налаштована далі оскаржувати справу в суді.

Нагадаємо, 34-річна жителька Маловисківського району Яніна Галушко звинувачує лікарів  Центральної районної лікарні у недбалості, яка стала причиною смерті її дитини.

Переглядiв: 1847