Студенти з інвалідністю, які вчаться у кіровоградських вишах, отримуватимуть соціальну стипендію

22.02.2017 08:45
 
стипендія_укрінформ.jpg (52 KB)
 
Уряд України удосконалив порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів. Про це пише Урядовий портал, повідомляє сайт DOZOR.
 
Зокрема, Кабмін вніс зміни до своєї постанови від 28 грудня 2016 р. № 1045, якою було затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів.
 
Зокрема, віднині .png (209 KB)
 
Також передбачено збільшення на 20% соціальної стипендії студентам (курсантам), які постійно проживають на території населеного пункту або навчаються у навчальному закладі, що розташований у населеному пункті, якому надано статус гірського населеного пункту.
 
Якщо студент (курсант) має право на призначення соціальної стипендії одночасно з декількох підстав, соціальна стипендія виплачуватиметься відповідно до однієї з підстав, за його вибором.
 
Крім того, удосконалено форму списку студентів (курсантів), яким призначено соціальну стипендію. А саме у поданих списках зазначатиметься категорія студентів, яким призначено соціальну стипендію, назва навчального закладу або його структурного підрозділу із зазначенням рівня акредитації, термін по який призначено соціальну стипендію.
 
Витрати, пов’язані з реалізацією постанови Кабінету Міністрів України, будуть здійснюватися за бюджетною програмою для фінансуванням витрат, пов’язаних із виплатою соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів, передбаченою Мінсоцполітики.
 
Переглядiв: 1132