Суддю Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара відсторонили від посади за намір отримати хабар

19.04.2024 13:05

 Вища рада правосуддя задовольнила клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення від посади судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара сьогодні, 19 квітня.  Про це повідомляє «Закон і Бізнес».

Згідно з матеріалами клопотання, суддя, за попередньою змовою групи осіб, висловив прохання про надання неправомірної вигоди за сприяння у призначенні покарання, не пов’язаного із позбавленням волі. Адже раніше вироком суду особу було засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 2 роки за скоєне ДТП зі смертельним наслідком.

Як стверджує сторона обвинувачення, спочатку таку «послугу» В.Гончар оцінив у $3000, якщо обвинувачений домовиться із потерпілим про примирення. Оскільки такої домовленості не було досягнуто, суму збільшили до $10 тис.

Проте колегія суддів Кропивницького АС під головуванням В.Гончара залишила вирок без змін. Тож гроші були повернуті. Власне сам суддя їх не отримував, оскільки вони зберігалися у спільника. 18 березня цього року обвинувальний акт щодо В.Гончара переданий до Вищого антикорупційного суду. Й наразі у ВАКС триває підготовче засідання у цьому кримінальному провадженні.

Тож тепер ВРП відсторонила В.Гончара від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження. При цьому ні суддя, ні його адвокат участі в засіданні ВРП не брали.

  Нагадаємо, суддю Кропивницького апеляційного суду затримали працівники СБУ та НАБУ за підозрою в отриманні хабара, який передбачався для того, щоб «відмазати» від в’язниці винуватця смертельної ДТП.

Переглядiв: 458