Такої кількості порушень не було ніколи: як проходять вибори у Кропивницькому

25.10.2020 13:37

Численні порушення уже у першій половині дня фіксують спостерігачі та кандидати в депутати. Про це під час інформаційної сесії повідомив кандидат в депутати облради Олександр Горбунов сьогодні, 25 жовтня, інформує медіапортал DOZOR.

«Такої кількості порушень не було ніколи. Це  рекордна кількість протоколів, які складені з тих чи інших приводів, - зазначив Горбунов. – Це хаотичне розміщення інформації. Ми вже два дні говорили, спілкувалися, отримували консультації із ЦВК, знаємо думку нашого ТВК. Я вважаю, що повинні бути рівні умови для розміщення і представлення себе виборцям. Це презентація особистості, кандидатів, партії як учасника перегонів. На деяких територіях можна зайти на дві різні дільниці і зайти, наприклад, у велику дільницю і побачити, настільки несправедливо розміщена презентація кандидатів і партій.

За словами Горбунова, на дільниці 350831, що на вулиці Глинки, зафіксовано масове підвезення виборців до однієї із дільниць, що є кричущим порушенням. Нині там працюють поліцейські.

Крім цього, зафіксовані були і порушення по дотримання карантинних норм під час виборчого процесу. Нині зафіксовані порушення, коли люди стояли півгодини в черзі, щоб проголосувати, однак голова комісії повідомила, що у дільниці робитимуть дезінфекцію. Однак за рекомендаціями МОЗ, дезінфекцію дозволяють робити раз в чотири години.

Також на одній з дільниць зафіксували голосування людей без підвищеної температури та симптомів захворювання, у спеціальній кабінці, призначеній для людей із підвищеною температурою та ознаками хвороби.

«Я сьогодні голосував, на вході сиділа людина, яка робить температурний скринінг. Моя температура склала 31,4 градуси, - зазначив Олександр Горбунов. – Для чого це відбувається і хто за ці термометри відповідає?».

Нагадаємо, у Кропивницькому на виборчій дільниці  № 350930, що по вулиці Чернишевського, 36, спостерігачі та кандидати в депутати зафіксували численні порушення під час місцевих виборів. 

Переглядiв: 1789