Театральні справи: Відбувся черговий суд над керівником театру імені Кропивницького

18.07.2024 10:41

У Ленінському районному суді відбулося засідання у справі директора театру імені Марка Кропивницького Сергія Корнієнка сьогодні, 17 липня. Його підозрюють в отриманні хабара у 3,5 тисячі доларів за працевлаштування громадянина у закладі.

Прокурорка Анна Мельникова нагадала деталі справи. Читаючи дані слідства, вона повідомила, що на початку січня 2024 року у одній з кав’ярень на вулиці Театральній Сергій Корнієнко познайомився з громадянином Донченком, який розповів, що шукає роботу у сфері СММ та реклами і має в цьому досвід.

Тоді Корнієнко повідомив, що у театрі наявне вакантне місце СММ-спеціаліста. За даними слідства, у телефонній розмові він домовився про зустріч з Донченком біля театру, де повідомив про можливість працевлаштування з умовою надання 3500 доларів.

9 лютого Донченко прибув до театру, де зустрівся з Корнієнком. Звідти чоловіки пішли до закладу громадського харчування «Перша міська реберня», в якому Донченко передав 1100 доларів США. Після цього вже 24 лютого підозрюваний та претендент на посаду СММ-ника знову зустрілися у «Першій міській реберні», де обговорювали необхідність військового квитка для працевлаштування та подальшого бронювання Донченка. За матеріалами слідства Корнієнко пообіцяв посприяти і у уьому.

5 березня близько 12:30 Донченко прибув до приміщення театру , де підозрюваний повідомив йому про необхідність написання заяви про прийняття на роботу зі ставкою 0,5 на посаду фахівця з комп’ютерної графіки. 11 березня Донченко власноруч написав відповідну заяву. Тоді ж директор театру підписав наказ про прийняття його на роботу.

12 березня Корнієнко та Донченко були в театрі, де підозрюваний повідомив про необхідність надання другої частини неправомірної вигоди. 13 березня вони зустрілися в ресторані, де Корнієнко отримав 2400 доларів США. Після отримання хабара о 12:48 він був затриманий працівниками правоохоронних органів.

Суддя Світлана Льон звернулася до підозрюваного щодо того, чи визнає він свою провину. Сергій Корнієнко провину не визнає повністю та називає це провокацією.

«Я вважаю, що це провокація. І докази про це скажуть. Я ніколи ні в кого нічого не вимагав, тим паче , грошей», - зазначив Сергій Корнієнко, повідомивши про готовність надання показів. - Все робилося дуже швидко, схема роботи у людей, які це реалізовували, була швидкою. Вони поспішали, тож наробили помилок».

Вже наступного засідання у Ленінському районному суді, власне, і відбудеться дослідження доказів. Зокрема, допит свідків, дослідження письмових та інших доказів.

У коментарі журналістам адвокат підозрюваного Сергій Логвінов повідомив про те, що наразі є необхідність в отриманні додаткових доказів. Нині він зробив запит в СБУ, ДБР, поліцію, а також прокуратуру для того, щоб їх отримати.

«Прокоментувати хід справи можу лише на сьогодні. Прокурор не дає матеріалів, як вони пояснила, що вона буде давати їх частинами. Не знаю, що там за матеріали. Є стаття 290, коли відкривають матеріали сторони захисту та обвинувачення. З тих матеріалів, які наявні у нас, там немає жодного документу, який підтверджує те, що вони пишуть в обвинувальному акті. Тому будемо дивитися, мені цікаво, як прокуратура буде це обгрунтовувати. Обвинувачення має підтвердити та довести прокурор», - зазначив адвокат Сергій Логвінов.

Наступне судове засідання відбудеться 5 вересня.

Переглядiв: 380