Термін досудового розслідування по справі Діани Хріненко продовжать

05.12.2019 11:40
image

Досудове розслідування по справі Діани Хріненко продовжать. Відповідне клопотання від прокурора задовольнив Ленінський районний суд сьогодні, 5 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами прокурора обласної прокуратури Миколи Вдовіченка, необхідність продовження термінів проведення досудового розслідування обумовлене кількома факторами, зокрема, продовженням проведення експертиз у рамках кримінального провадження. Прокурор стверджує, що висновки низки призначених експертиз будуть готові лише у грудні цього року.

«Критеріями розумності строків є складність кримінального провадження, а це кримінальне провадження є складним, поведінка учасників кримінального провадження, - зазначив прокурор. -  У зв’язку з необхідністю проведення молекулярно-генетичних експертиз, судово-біологічних експертиз, яких призначили, наскільки я обізнаний, близько 11. Вони не завершені».

У результаті суд задовольнив клопотання щодо продовження термінів досудового розслідування до лютого 2020 року.

Нагадаємо, у с. Суботці Знам’янського pайону майже рік тому зниклa 16-річна  Діaнa Хpіненко.  Дівчина пішла на святкування Дня Незалежності та додому так і не повеpнулася. Тіло було знайдене цьогоріч на території Знам’янського району, а прощання з дівчиною відбулося 26 липня.

Вже 14 серпня правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві дівчини. 

Адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу через незгоду із запобіжним заходом для 28-річного підозрюваного Миколи Середницького і просив обрати будь-який запобіжний захід, який не пов'язаний з ізоляцією підозрюваного. Втім судді після засідання повідомили, що апеляційна скарга сторони захисту залишається без задоволення.  

  

Переглядiв: 4682